.............................................................* επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Πάνου * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * .......................


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~~


..........................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ξόδεψα πολύν άνεμο για να μεγαλώσω. Μόνον έτσι όμως έμαθα να ξεχωρίζω τους πιο ανεπαίσθητους συριγμούς, ν' ακριβολογώ μες στα μυστήρια................................... Οδ. Ελύτης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

Μέρα λύπης... 7 δις πλεόνασμα... "στον έβδομο ουρανό όλοι αδέρφια"!!!7 δις πλεόνασμα... "στον έβδομο ουρανό όλοι αδέρφια"!!!
- Μέρα λύπης... 
Γιατί λύπη είναι να βλέπεις τους κόπους ενός λαού, τις οικονομίες και τις περιουσίες που δημιουργήθηκαν με δουλειά, ιδρώτα και αγωνία να γίνονται μια χαρούμενη ανακοίνωση για "πρωτογενές πλεόνασμα" που θα πληρώσουν εικονικά χρέη που δημιούργησαν άλλοι που συνεχίζουν να πλουτίζουν.
4,1% πλεόνασμα και οι πανηγυρισμοί καλά κρατούν.
7 δις ευρώ πλεόνασμα και η καταιγίδα έρχεται.
Αντί ανάπτυξης - μιας όποια φιλελέ ανάπτυξης - λιτότητα, φόροι, ανεργία, το αποτέλεσμα δεν θα έπρεπε να είναι αιτία πανηγυρισμών αλλά προβληματισμού.
Δις ευρώ που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την οικονομία να λειτουργήσει έστω με λογική της "οικονομίας της αγοράς", φεύγουν από την παραγωγή, από την οικονομία, και παρακάρονται κάπου στην άκρη για να εξυπηρετήσουν ένα αέναο χρέος.
Υποκρισία και από από θεσμούς και φιλελέ αντιπολίτευση.
Αυτά θα έκαναν ... ας μην κρυβόμαστε, το ζούμε με την καθημερινή βασανιστική "ενημέρωση" για τις "διαπραγματεύσεις", τις απαιτήσεις, τις εντολές εν τέλει των θεσμών-δανειστών-τοκογλύφων.
Πόντιοι Πιλάτοι που νίπτουν τα χείρας τους από εγκλήματα που αυτοί επιβάλλουν .
Και η κυβέρνηση, copy paste της προηγούμενης, να πανηγυρίζει γιατί έσκυψε το κεφάλι, κάνει ότι τις πούνε, ψάχνει να βρει άλλοθι και κάθε λίγους μήνες φέρνει προς ψηφίσει νέα "τελευταία μέτρα".
Η κυβέρνηση - όπως και η προηγούμενη - έχει κηρύξει στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας, παρακολουθεί την τεράστια καταστροφή των δομών Υγείας, Παιδείας, Δημόσιου πλούτου, και πανηγυρίζει γιατί με αυτή ακριβώς τη πρακτική, ξεπέρασε οκτώ φορές το στόχο.
Να έπιανε το στόχο και μια σχεδιασμένη πολιτική να τόνωνε την αξιοπιστία της .. δεν το συζητάμε.
Και οι προηγούμενες και αυτή και αν δεν αντιδράσουμε και η επόμενη κυβέρνηση, δεν σχεδιάζει. ΕΚΤΕΛΕΙ ..
Εκτελεί εντολές, εκτελεί εμάς.
Γ.Π.


~~~~~~~~~~~


Οι πανηγυρισμοί των αθλίων... Για ένα "πλεόνασμα" που στάζει το αίμα και μυρίζει τον θάνατο του λαού μας... Για ένα πλεόνασμα σημαδεμένο από τις τόσες αυτοκτονίες, χαραγμένο από την απόγνωση χιλιάδων των χιλιάδων οικογενειών... Πανηγυρίζει η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ... Η άλλοτε εφημερίδα, που κατήντησε φυλλάδα - υπόδειγμα της πλέον σιχαμερής γκαιμπελίστικης προπαγάνδας... (Αυτή που κάποια στιγμή -πλέον των άλλων- θα πρέπει να εξηγήσει που βρίσκει τα τόσα χρήματα και καλύπτει την έκδοση της όταν η κυκλοφορία της είναι αμελητέα... Κάτι που πρέπει να κάνουν και όλα τα συστημικά μμε. Έτσι!... για να μην μας θεωρούν όλους λοβοτομημένα κορόιδα...)...

Δείτε περισσότερες αντιδρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου