.............................................................* επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Πάνου * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * .......................


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~~


..........................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ξόδεψα πολύν άνεμο για να μεγαλώσω. Μόνον έτσι όμως έμαθα να ξεχωρίζω τους πιο ανεπαίσθητους συριγμούς, ν' ακριβολογώ μες στα μυστήρια................................... Οδ. Ελύτης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Tο συνέδριο του Capital Link Invest in Greece Forum της Νέας Υόρκης

Συνέδριο Νέα Υόρκη, οι δήθεν επενδυτές και ο ''τουρισμός'' ασοβάρευτων υπουργών Ελλάδας
ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΣΤΗ ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΗΤ !!!
Αφού "ψάρεψαν" στις πλατείες και στα κινήματα για να έρθουν στη εξουσία , τώρα μετέχουν στα πανηγύρια των διεθνών χρηματιστηρίων και του κεφαλαίου .
-Εις υγείαν , κορόιδα !

«Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του στο συνέδριο του Capital Link Invest in Greece Forum της Νέας Υόρκης σε περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες αμερικανούς επιχειρηματίες, τους κάλεσε να επενδύσουν στην Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε ''γη της ευκαιρίας'' που ανοίγει τις πόρτες της για εξαιρετικά κερδοφόρες επενδύσεις» (Το ΒΗΜΑ, 12 Δεκ. '17).
Τελικά, αποδεικνύεται ότι η εμμετική, παράλογη παραπληροφόρηση στην Ελλάδα, δεν έχει όρια. 
Ας δούμε τα γεγονότα:
Στο Συνέδριο (11 Δεκ. '17) ήταν 250 άτομα, όχι 1.000. Ποσοστό 95% όσων παραυρέθηκαν, ήταν 'Ελληνες, Ελληνοαμερικανοί ''παράγοντες'' (που δεν μπορούν να επενδύσουν ούτε γιά...περίπτερο την Ελλάδα) και όχι ''1.000 Αμερικανοί''. Ο πρωθυπουργός, νόμισε ή του είπαν, ότι απευθύνεται σε...1.000 Αμερικανούς ''υποψήφιους επενδυτές''. Το Συνέδριο το διοργανώνει ιδιωτική επιχείρηση, με κέρδος από την διοργάνωσή του, χάρη στις χορηγίες υπουργείων και Οργανισμών Ελλάδας, που φαντασιώνονται (βλακωδώς) ότι τους ''ανοίγει η πόρτα στην Αμερική''.


Το Συνέδριο της Capital Link αποτελεί θαυμάσια ευκαιρία-δικαιολογία γιά ελληνικές υπουργικές τουριστικές αποστολές, αλλά τα τελευταία 8 χρόνια της ''κρίσης'', ΔΕΝ έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα γιά την οικονομία της Ελλάδας και ειδικά την προσέλκυση επενδυτών. Πρόκειται γιά τις γνωστές ''θεατρινίστικες'' εκδηλώσεις, με χαζο-''δεκάρικους'' Ελλήνων υπουργών, κρατικών αξιωματούχων, διπλωματών, σε...ελληνικό ακροατήριο και αναμνηστικές φωτογραφίες, γιά να εξαπατείται ο λαός στην Ελλάδα, γιά δήθεν ''προσέλκυση επενδύσεων''. 
Η πραγματικότητα το πιστοποιεί: Επενδύσεις - επενδυτές ΔΕΝ προτιμούν την Ελλάδα, εξαιτίας φορολογίας, γραφειοκρατίας και διεφθαρμένων πολιτικών.
Tην θεατρινίστικη ''φιέστα'' της -κατά φαντασίαν- ''προσέλκυσης επενδυτών'', χάλασε ο εκπρόσωπος του ESM, Giammarioli: "...Με δάνεια προς την Ελλάδα, που λήγουν σε πάνω από 40 χρόνια, η δέσμευσή μας και τα οφέλη από τους προνομιακούς όρους δανεισμού θα ξεπεράσουν χρονικά το πρόγραμμα. Ο ESM θα είναι μακροπρόθεσμος εταίρος για την Ελλάδα". Ενώ ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ομάδα των θεσμών, Declan Costello, τα έκανε χειρότερα: "...ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι μακρύς και σε καμία περίπτωση η αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας δεν θα ολοκληρωθεί με τη λήξη του προγράμματος το 2018".
Και το πιο κωμικό: Οι ''τουρίστες'' υπουργοί (Τσακαλώτος, Κουντουρά, που συνδύασαν τον ''τουρισμό'' με τα χριστουγεννιάτικα ψώνια στην μεγαλούπολη) έδωσαν συνέντευξη Τύπου (12 Δεκ.'17) σε...'Ελληνες δημοσιογράφους (Ομογενείς βασικά)...καλώντας (μέσω των ελληνόφωνων ΜΜΕ Αστόριας Νέας Υόρκης) τους Αμερικανούς, να επενδύσουν στην Ελλάδα!!! Δηλαδή, μιλάμε γιά κωμικές, ασοβάρευτες καταστάσεις.

ΣΗΜ.: Ευτυχώς, δεν έκανε νέες ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ δηλώσεις ο υπουργός Οικονομίας, Παπαδημητρίου, σαν αυτές στο Σικάγο, τον Οκτώβριο '17, τον οποίον χαζο-ΜΜΕ στην Ελλάδα παρουσιάζουν και ως πρώην...''πρόεδρο Επιτροπής του Κογκρέσσου ΗΠΑ''(!!!!), χωρίς αυτός να διαψεύδει. 
Στο Σικάγο, την ώρα που ο πρωθυπουργός στο ''Ελληνικό Μουσείο'' έκανε έκκληση στους Ελληνοαμερικανούς γιά επενδύσεις στην Ελλάδα, στην είσοδο ο υπουργός, έκανε δηλώσεις σε αθηναϊκά ΜΜΕ, λέγοντας ότι ''υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον γιά επενδύσεις στην Ελλάδα, οι ξένοι επενδυτές συνωστίζονται στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης''. Αλλά, παρά τον...''συνωστισμό'' επενδυτών, ο αστείος-''τουρίστας'' υπουργός, ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό, με κρατικό χρήμα, γιά...''προσέλκυση επενδύσεων''!!!

_____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου