.............................................................* επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Πάνου * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * .......................


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~~


..........................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ξόδεψα πολύν άνεμο για να μεγαλώσω. Μόνον έτσι όμως έμαθα να ξεχωρίζω τους πιο ανεπαίσθητους συριγμούς, ν' ακριβολογώ μες στα μυστήρια................................... Οδ. Ελύτης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

Χίλιες ημέρες πολέμου με πέντε χιλιάδες νεκρά παιδιά στην Υεμένη

ΘΕΜΑΤΑ
17/01/2018


Η Σαουδική Αραβία μαζί με τις δυτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τον πόλεμο κατά της Υεμένης έχει σκοτώσει και τραυματίσει περισσότερα από 5 χιλιάδες παιδιά από το Μάρτιο του 2015 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει σε έκθεσή της η Unicef.
Η οργάνωση υπολογίζει ότι στην Υεμένη πέντε παιδιά τραυματίζονται ή χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα και μία ολόκληρη γενιά μεγαλώνει μέσα σε περιβάλλον απόλυτης βίας. Περισσότερα από 11 εκατομμύρια παιδιά, δηλαδή σχεδόν όλα τα παιδιά της Υεμένης, έχουν ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια προκειμένου να επιβιώσουν.
Συγκεκριμένα, ζώντας σε συνθήκες ακραίας φτώχειας υποσιτίζονται 1,8 εκατομμύρια παιδιά, από τα οποία οι 400 χιλιάδες υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό. Ταυτόχρονα, περισσότεροι από το 50% των ανηλίκων δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Αποτέλεσμα των συνθηκών αυτών είναι η καθυστερημένη ανάπτυξη του μισού παιδικού πληθυσμού της Υεμένης.
Η επιδημία χολέρας των τελευταίων μηνών έχει πλήξει κυρίως τα παιδιά, αφού το ένα τέταρτο των διαγνωσμένων με χολέρα ασθενών είναι παιδιά κάτω των πέντε ετών. Τέλος, περίπου 2 εκατομμύρια παιδιά έχουν σταματήσει να πηγαίνουν στο σχολείο.
Ο πόλεμος στην Υεμένη έχει συνολικά στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 9 χιλιάδες ανθρώπους προκαλώντας τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ακόμα και μετά τη λήξη του πολέμου οι συνθήκες ακραίας φτώχειας και υποσιτισμού είναι πολύ πιθανό να συνεχίσουν να επικρατούν στη χώρα.

____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου