.............................................................* επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Πάνου * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * .......................


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~~


..........................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ξόδεψα πολύν άνεμο για να μεγαλώσω. Μόνον έτσι όμως έμαθα να ξεχωρίζω τους πιο ανεπαίσθητους συριγμούς, ν' ακριβολογώ μες στα μυστήρια................................... Οδ. Ελύτης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

Οι ΗΠΑ επιτίθενται ακόμη και στο κρυπτονόμισμα της Βενεζουέλας

ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
   20/03/2018


Οι ΗΠΑ επιτίθενται ακόμη και στο κρυπτονόμισμα της Βενεζουέλας

Ο Νικολάς Μαδούρο καταδικάζει τις νέες κυρώσεις που φέρεται να επιβάλλει μονομερώς η αμερικανική κυβέρνηση στη Βενεζουέλα με αφορμή το βενεζουελάνικο κρυπτονόμισμα Petro.
Με προεδρικό διάταγμα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, διεύρυνε τις κυρώσεις των ΗΠΑ προκειμένου να συμπεριλάβει και το νέο κρυπτονόμισμα της Βενεζουέλας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της βενεζουέλας, «σκοπός των ΗΠΑ είναι να εντείνουν τις ήδη επανειλημμένες απειλές κατά του λαού της Βενεζουέλας και να προωθήσουν μια επέμβαση που θα υποτάξει τη χώρα σε μια νέα αποικιοκρατία».
Το Petro αποτελεί μια προσπάθεια της Βενεζουέλας να παρακάμψει τον αμερικανικό οικονομικό αποκλεισμό, ο οποίος έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία της χώρας και κατηγορείται για αρκετές από τις ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων που παρατηρούνται στην αγορά της Βενεζουέλας.
Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, τα οποία λειτουργούν κυρίως σαν μέσα κερδοσκοπίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος – αφού δεν πληρούν καμία από τις προϋποθέσεις αληθινού χρήματος – η αξία του Petro στηρίζεται στα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου, χρυσού και διαμαντιών της Βενεζουέλας.
Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης στο Καράκας αναφέρεται ότι «η Βενεζουέλα έκανε ένα τεράστιο άλμα εμπρός, ξεκινώντας έναν επαναστατικό οικονομικό μηχανισμό όπως είναι το ΠΕΤΡΟ (EL PETRO), με αντίκρισμα πάνω από 5 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, το οποίο θα επιτρέψει στη χώρα να σπάσει τα δεσμά του δολαρίου και να ανοίξει τις πόρτες για την επιχείρηση υλοποίησης της ευημερίας του οικονομικού και παραγωγικού μας συστήματος. Η κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, παρά τις νέες και χονδροειδείς παρεμβάσεις, επικυρώνει στη διεθνή κοινότητα και στους άλλους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας, τη σταθερή, απόλυτη και κυρίαρχη απόφασή της να συνεχίσει την προώθηση της τεχνολογίας Blockchain και να κάνει το Πέτρο ένα από τα πιο σταθερά και αξιόπιστα κρυπτονομίσματα στον κόσμο».

____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου