.............................................................* επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Πάνου * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * .......................


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~~


..........................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ξόδεψα πολύν άνεμο για να μεγαλώσω. Μόνον έτσι όμως έμαθα να ξεχωρίζω τους πιο ανεπαίσθητους συριγμούς, ν' ακριβολογώ μες στα μυστήρια................................... Οδ. Ελύτης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Δυο [2] τόνους φάρμακα στέλνει η Κούβα στη Συρία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμάν πια αυτοί οι κομμουνιστές. Γιατρικά στις βόμβες των ιμπεριαλιστών-2 τόνους φάρμακα στέλνει η Κούβα στη Συρία

Η Κούβα απαντά με το δικό της τρόπο στους φονιάδες των λαών στη Συρία, αποστέλλοντας 2 τόνους φαρμακευτικής βοήθειας, ένα ακόμα δείγμα της πολύπλευρης στήριξης που προσφέρει ιατρικά στον κατασπαρασσόμενο συριακό λαό εδώ και χρόνια.

Tην ώρα που οι ιμπεριαλιστές Αγγλίας, Γαλλίας και Αμερικής στέλνουν βόμβες στο συριακό λαό, η κυβέρνηση της Κούβας απέστειλε το πρώτο μετά την πυραυλική επίθεση φορτίο με εμβόλια και φάρμακα, που έφθασε χθες στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού. Εκεί βρέθηκε ο πρέσβης της Κούβας στη Συρία, Ροχέριο Σαντάνα, δηλώνοντας στον τύπο πως πρόκειται για δυο τόνους εμβολίων κατά της διφθερίτιδας, του τετάνου, της γρίπης και της ηπατίτιδας Β, ανάμεσα σε άλλα ιατρικά είδη. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι η στήριξη αυτή δε σταματά εδώ, αλλά θα συνεχίσει με την αποστολή νέων φορτίων με κουβανικά φάρμακα τις επόμενες μέρες.
Παράλληλα εξέφρασε την αλληλεγγύη του κουβανικού λαού στο συριακό, μετά την ιμπεριαλιστική επίθεση με πρόσχημα τα υποτιθέμενα χημικά της συριακής κυβέρνησης, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό μεταφορών Αλί Χαμούντ και την υφυπουργό υγείας Χούντα Αλ-Σαγιέντ, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς τις αρχές της Κούβας και προσθέτοντας πως η αλληλεγγύη οφείλει να ενταθεί στον αγώνα της Συρίας για άρση του άδικου μποϊκοτάζ σε βάρος της από τις δυτικές δυνάμεις. Το νησί της Επανάστασης στηρίζει εδώ και χρόνια έμπρακτα το χειμαζόμενο λαό της Συρίας, καθώς οι περίφημοι για τη διεθνιστική και ανθρωπιστική τους δράση σε όλο τον κόσμο Κουβανοί γιατροί και νοσηλευτές, προσφέρουν τις υπηρεσίες του στη χώρα, ενώ έχουν δημιουργηθεί και 35 ιατρικά εργαστήρια με κουβανική βοήθεια. Γιατί ο σοσιαλισμός και η αλληλεγγύη των λαών είναι ικανοί να ξαναφέρουν τη ζωή εκεί που ο ιμπεριαλισμός σπέρνει μόνο το θάνατο.

__________
Με πληροφορίες από: noticias.cubitanow.com
katiousa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου