.............................................................* επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Πάνου * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * .......................


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~~


..........................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ξόδεψα πολύν άνεμο για να μεγαλώσω. Μόνον έτσι όμως έμαθα να ξεχωρίζω τους πιο ανεπαίσθητους συριγμούς, ν' ακριβολογώ μες στα μυστήρια................................... Οδ. Ελύτης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

«Ηριάννα, στη μάχη αυτή είμαστε δίπλα σου.» Επιστολή αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β. Λ από το Διδασκαλείο του ΕΚΠΑ

       Τη στήριξή της από όλους τους συναδέλφους της      
του Διδασκαλείου  της Νέας ελληνικής γλώσσας του ΕΚΠΑ

Το «κύμα» στήριξης της Ηριάννας Β.Λ. συνεχίζεται, αφού η περίπτωση της νεαρής κοπέλας που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» χωρίς επαρκή αποδεικτικά στοιχεία, προκαλεί αντιδράσεις.

Τη στήριξή της από όλους τους συναδέλφους της και το διοικητικό προσωπικό του Διδασκαλείου της Νέας ελληνικής γλώσσας του ΕΚΠΑ, όπου δίδασκε και η ίδια η κοπέλα.

«13 χρόνια κάθειρξη, είπαν. Χωρίς αναστολή, είπαν. Όνομα: Ηριάννα Β.Λ., είπαν.
Πώς αισθανθήκαμε εμείς, οι συνάδελφοί της στο άκουσμα αυτής της είδησης; Όσο κι αν προσπαθήσουμε να το βολέψουμε (ανά)μεσα σε λέξεις, νιώθουμε ΄λίγοι’, δεν βολεύεται. Όσοι από εμάς τη γνωρίσαμε σε επίπεδο συνεργασίας δηλώνουμε εμβρόντητοι, διότι η συνολική παρουσία του ατόμου που γνωρίσαμε κάθε άλλο παρά στο προφίλ ενός ανθρώπου που δε σέβεται την ανθρώπινη ζωή παραπέμπει. Αγαπητή από τους μαθητές της, πάντα διαθέσιμη και υποστηρικτική προς τους συνεργάτες της, υπεύθυνη και συνεπής στα διδακτικά της καθήκοντα. Όσοι πάλι από εμάς δεν έτυχε να συνεργαστούμε στενά μαζί της είδαμε στο πρόσωπό της μια νέα συνάδελφο, μια άξια διδάσκουσα με κάθε δικαίωμα, κάθε προϋπόθεση, κάθε προοπτική για μια επαγγελματική εξέλιξη ανάλογη των δυνατοτήτων και των προσδοκιών της.

Είθισται στον χώρο μας, φύσει και θέσει, να τοποθετούμε την ανθρώπινη ύπαρξη ψηλά και να σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή. Καθημερινά μέσα στις τάξεις μας, που αγκαλιάζουν μεγάλο ποσοστό ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, βρισκόμαστε κοντά στον ανθρώπινο πόνο και προσπαθούμε με τις γνώσεις μας να προσφέρουμε, να βοηθήσουμε, να διδάξουμε τη γλώσσα, να διδάξουμε ανθρώπους και να διδαχτούμε από αυτούς.
Αυτό έκανε και η Ηριάννα, φύσει και θέσει. Ως νέο μέλος του διδακτικού προσωπικού του Διδασκαλείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας ήρθε να φωτίσει τις τάξεις που ανέλαβε με το φως της νιότης, της ικανότητας και της όρεξής της για δουλειά. 
Και ξαφνικά είπαν πως αυτό το φως πρέπει να σβήσει, ή μάλλον να σβηστεί.
Ηριάννα, στη μάχη αυτή είμαστε δίπλα σου.»

Οι συνάδελφοί σου
Το Διδακτικό και Διοικητικό Προσωπικό
του Διδασκαλείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΕΚΠΑ


__________
https://www.thepressproject.gr/article/112869/Epistoli-allilegguis-stin-Irianna-B-L-apo-to-Didaskaleio-tou-EKPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου