.............................................................* επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Πάνου * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * .......................


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~~


..........................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ξόδεψα πολύν άνεμο για να μεγαλώσω. Μόνον έτσι όμως έμαθα να ξεχωρίζω τους πιο ανεπαίσθητους συριγμούς, ν' ακριβολογώ μες στα μυστήρια................................... Οδ. Ελύτης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙΑ κρατούνται παιδιά από τις αρχές των ΗΠΑ, στα σύνορα με το Μεξικό



ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙΑ κρατούνται παιδιά από τις αρχές των ΗΠΑ, στα σύνορα με το Μεξικό. (Αυτή είναι η πολιτική του Τραμπ περί ..."μηδενικής ανοχής". Ο Τραμπ ανέβασε το επίπεδο του ρατσισμού, του φασισμού και της απανθρωπιάς χωρίζοντας τα παιδιά από τους μετανάστες γονείς τους και φυλακίζοντάς τα σε ΚΛΟΥΒΙΑ*. Γι αυτόν τον ψυχασθενή Τραμπ ο ...κύριος Αλέξιος Τσίπρας είπε ότι "μοιάζει διαβολικός αλλά ό,τι κάνει το κάνει για καλό"... Αυτός είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας...
 -Δ.Τζ.)
~~~~~~~~~~~
Μέσα σε μία παλιά αποθήκη στο νότιο Τέξας, εκατοντάδες παιδιά παραμένουν μακριά από τους γονείς τους, σε μία σειρά από κλουβιά τα οποία σχηματίζονται από μεταλλικούς φράχτες.
Την Κυριακή η αμερικανική συνοριοφυλακή επέτρεψε σε δημοσιογράφους μία σύντομη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις όπου κρατούνται οικογένειες που έχουν συλληφθεί στα νότια σύνορα, σαν απάντηση στις αντιδράσεις για την πολιτική του Τραμπ περί μηδενικής ανοχής, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα να χωρίζονται ολόκληρες οικογένειες
Περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι βρίσκονταν στη μεγάλη σκοτεινή εγκατάσταση η οποία χωρίζεται σε ξεχωριστές πτέρυγες για τα ασυνόδευτα παιδιά, για τους ενήλικες και για τους γονείς με παιδιά. Τα κλουβιά σε κάθε πτέρυγα καταλήγουν σε κοινόχρηστους χώρους.
Σε ένα από τα κλουβιά κρατούνταν 20 παιδιά. Σκορπισμένα τριγύρω βρίσκονταν μπουκάλια, νερού συσκευασίες από πατατάκια και αλουμινένια φύλλα τα οποία χρησιμοποιούνται σαν κουβέρτες.
Οι αρχές δεν επέτρεψαν στους δημοσιογράφους να μιλήσουν με τους κρατουμένους ή να τραβήξουν φωτογραφίες.

Περίπου 2.000 παιδιά έχουν αρπαχτεί μέχρι τώρα από τις οικογένειές τους. Στην επιφάνεια, έχουν έρθει ιστορίες για παιδιά τα οποία στην κυριολεξία έχουν αρπαχτεί μέσα από την αγκαλιά των γονιών τους και για γονείς που δεν μπορούν να βρουν πλέον πού έχουν πάει τα παιδιά τους.
Στην κοιλάδα του Rio Grande στο Τέξας που αποτελεί την πιο πολυσύχναστη δίοδο για όσους προσπαθούν να περάσουν στις ΗΠΑ, οι συνοριοφύλακες ισχυρίζονται ότι κυνηγάνε τους μετανάστες και χωρίζουν τους ενήλικες από τα παιδιά σαν ένα μέσο αποτροπής για τους υπόλοιπους.
Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η αρπαγή των παιδιών από τις οικογένειές τους και η μεταφορά του σε εγκαταστάσεις όπου επικρατούν ακατάλληλες συνθήκες, μπορεί να τραυματίσει ανεπανόρθωτα τα παιδιά.
Στη χθεσινή επίσκεψη οι δημοσιογράφοι είδαν μεγαλύτερα παιδιά να φροντίζουν τα μικρότερα, μέσα στα κλουβιά στα οποίκάποια από τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά, μένουν αμίλητα α έχουν αφεθεί, αλλάζοντας τους για παράδειγμα πάνες, ενώ και τρομαγμένα σε κάποια γωνιά του κλουβιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου