.............................................................* επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Πάνου * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * .......................


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~~


..........................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ξόδεψα πολύν άνεμο για να μεγαλώσω. Μόνον έτσι όμως έμαθα να ξεχωρίζω τους πιο ανεπαίσθητους συριγμούς, ν' ακριβολογώ μες στα μυστήρια................................... Οδ. Ελύτης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Αντίο στο Σαρλ Αζναβούρ εκπρόσωπο μιας εποχής και των αξιών της

Aimilia Ioannidis
Παρίσι, Γαλλία

Adieu Charles
Δεν είναι μόνο το ότι έφυγε ένας σπουδαίος καλλιτέχνης (αδιαμφισβήτητα πλήρης ημερών), αλλά το ότι κυρίως έφυγε ο εκπρόσωπος μιας εποχής και των αξιών της. Ο τροβαδούρος του ιπποτικού, υψηλού, ευγενούς έρωτα που βγάζει τον άνθρωπο από τη ζωική κατάσταση και τον εξυψώνει, ο άνθρωπος που εξύμνησε την τρυφερότητα, τη χαρά της ζωής και τον εφηβικό ρομαντισμό, ο "γεννημένος στο δρόμο" μενεστρέλος του Παρισιού που μετέφρασε μουσικά την πόλη όσο λίγοι, αυτός που η Εντίθ-το-Αηδόνι αμέσως ξεχώρισε, υπήρξε για τη Γαλλία το αντίστοιχο της φωνής του Καζαντζίδη ή του Μπιθικώτση και για τον κόσμο ένας από τους πιο συγκινητικούς πρεσβευτές του γαλλικού τρόπου ζωής. 
Αυτό που έχει κυρίως σημασία είναι οι νέοι μουσικοί που εγγράφονται στο πολιτιστικό πρότυπο το οποίο εξέφρασε καλύτερα από κάθε άλλον να αποτελέσουν τη συνέχεια της μουσικής του κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου